Hylo-Dual®

16,95

Hylo-Dual is onderdeel van de Comod-familie van Ursapharm. Deze oogdruppels zijn geschikt voor droge ogen die gepaard gaan met symptomen van een ontsteking of allergie.

De samenstelling van ectoïne en hyaluronzuur verminderen de  ontstekings- en allergische reacties. Zonder conserveermiddelen en fosfaten. Kan gebruikt worden in combinatie met het dragen van uw lenzen.

  • Bij aankoop van 2 of meer flacons krijgt u volumekorting.
  • De verpakking is vernieuwd.

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

Prijs inclusief GRATIS verzending | Ursapharm

Type verzorgingsproduct

Oogdruppels

Verpakkingseenheid

flacon van 10 ml

Materiaalsamenstelling

0,05 % hyaluronzuur en ectoïne

Fabrikant

Ursapharm

Gratis verzending

binnen Nederland

HYLO-DUAL is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 0,5 mg/ml Natriumhyaluronaat, Ectoïne 20mg/ml, een boraat buffer en water. Omdat HYLO-DUAL vrij is van conserveermiddelen wordt deze zeer goed verdragen. Bovendien is HYLO-DUAL fosfaatvrij, zodat mogelijke complicaties als gevolg van de vorming van neerslag in de cornea worden vermeden. HYLO-DUAL is een innovatieve bevochtigende oogdruppel met een duale werking! Ook nu wordt er weer gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardig natriumhyaluronaat. Nieuw is de toevoeging van Ectoïne.

Ectoïne
Ectoïne is een natuurlijke stof die uit micro-organismen wordt verkregen die in een extreme omgeving leven (bijv. zoutmeren). Om beschermd te worden tegen deze extreme omgevingsomstandigheden, vormen deze micro-organismen de natuurlijke stof ectoïne. De specifieke eigenschappen ervan worden in HYLO-DUAL gebruikt. Ectoïne verhoogt de binding van water bij de cellen van het oogoppervlak. Dit vormt een fysiologische barrière op het bindvlies tegen allergeen werkende stoffen. Tegelijkertijd stabiliseert ectoïne de lipide laag van de traanfilm die beschermt tegen overmatige verdamping van tranen.

De interactie van natriumhyaluronaat en ectoïne geeft intensieve langdurige lubricatie van het oogoppervlak en beschermt tegen verdamping van tranen. De typische symptomen van jeuk en een brandend gevoel die optreden als ontstekingsreacties op door de omgeving teweeggebrachte irritaties als ook allergische reacties, worden verlicht door HYLO-DUAL.